e hënë, 16 qershor 2008

Pouletragout with Portwein

from Portugal EM

for 4 people

1 kg Pouletragout (mixed chicken pieces)
1/2 tsp salt, ground pepper
1/2 tbsp Mehl (flour)
3 tbsp olive oil
50g Speckwuerfelchen (something like bacon bits)
2 sticks of Oregano
3 Knoblauchzehen (garlic slices)
1/2 mint sticks
150ml red Portwein
260g tomatoes, diced, out of the can
20ml chicken bouillon

1. Rinse chicken with cold water, drain. Marinate with salt and pepper and dip in Mehl. Fry in oil for 5 minutes. Add Speck, 1 stick of Oregano, garlic and mint. Pour Portwein. Add tomatoes and leave to cook.

2. Add bouillon. Cover the ragout in middle heat for 45 minutes. Add salt and pepper to taste. Garnier with Oregano. Serve with Bratkartoffeln (soft potatoes) or rice.

German version:

1. Poulet kalt abspuelen, trockentupfen. Mit Salz und Pfeffer wuerzen. Pouletteile mit Mehl bestaeuben. In einem Braeter im Oel rundum ca. 5 Minuten anbraten. Speck, 1 Zweig Oregano, Knoblauch und Zimt dazugeben und lurz mitduensten. Mit Portwein abloeschen. Tomtaten dazugeben und etwas einkochen lassen.

2. Bouillon zum Gefluegel giessen. Das Ragout zugedeckt bei mittlerer Hitze ca. 45 Minuten weich schmoren. Zum Servieren mit Salz und Pfeffer abschmecken. Mit restlichem Oregano garnieren.

Preparation time: 30 minutes, cooking time 45 minutes

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